https://aktivzeit.org

Sfida jonë e stërvitjes mbarëkombëtare “AktivZeit” bëhet një fushatë në mbarë Evropën pas një fillimi të suksesshëm.

Me rastin e Ditës Botërore të Parkinsonit më 11 Prill 2022, ne nisëm sfidën tonë dymujore për të mbledhur 500,000 minuta kohë aktive për numrin e personave të prekur në Gjermani, Austri dhe Zvicër. Ne arritëm objektivin e fazës së parë pas pak më shumë se dy javësh, dhe tani Sfida jonë po zgjerohet në të gjithë Evropën.

Rreth 1,000 persona kanë marrë pjesë deri më tani, qoftë si individë, qoftë si ekip. Ata kanë qenë aktivë në një sërë sportesh, duke përfshirë boks, pingpong, çiklizëm dhe ecje. Por edhe daullet dhe kërcimi janë ndër të preferuarat.

Renditjet e përditësuara çdo ditë u japin pjesëmarrësve një nxitje për të ushtruar më shumë, por qëllimet më të mëdha mund të arrihen vetëm së bashku: Më shumë edukim rreth Parkinsonit, më shumë promovim të ushtrimeve dhe më shumë rrjetëzim.

Të gjithë mund të marrin pjesë, vetëm ose në grup, me ose pa sëmundje. Ende është e mundur të bashkoheni në çdo kohë deri më 11.06.2022, sepse çdo minutë aktive vlen për rezultatin e përgjithshëm. Ndërkohë, grupet e vetë-ndihmës, klinikat, madje edhe klasat e shkollave po marrin pjesë me entuziazëm në fushatë.

Edhe 6 organizatorët, të cilët të gjithë vuajnë nga sëmundja e Parkinsonit, nuk e prisnin një sukses kaq të madh: Tashmë pas 17 ditësh objektivi i sfidës u arrit dhe 500,000 minuta aktive në faqen e internetit. www.aktivzeit.org u mblodhën. Tani kalon në fazën tjetër: 1,200,000 minuta aktive për 1.2 milionë njerëz me Parkinson janë qëllimi i ri.

Parkinson është një sëmundje neurologjike e pashërueshme me një gamë të gjerë simptomash. Sfida synon mbi të gjitha promovimin e ushtrimeve, sepse aktiviteti fizik i përditshëm është një nga terapitë më të rëndësishme për të vonuar ecurinë progresive të sëmundjes.

https://worldparkinsonsday.com

BASHKOHUNI LËVIZJES
PËR TË PËRFUNDIM SËMUNDJEN E PARKINSONIT.

Sëmundja e Parkinsonit, e zbuluar më shumë se 200 vjet më parë, është sëmundja neurologjike me rritjen më të shpejtë në botë. Ende nuk ka shërim.

PD Avengers janë një aleancë globale e njerëzve me Parkinson, partnerët dhe miqtë tanë, që qëndrojnë së bashku për të kërkuar ndryshim në mënyrën se si shihet dhe trajtohet sëmundja.

Të frymëzuar nga libri "Përfundimi i sëmundjes së Parkinsonit", ne po bashkojmë një milion zëra deri në fund të vitit 2022 për të qëndruar së bashku në emër të komunitetit të Parkinsonit.

A do të bëheni një Hakmarrës i PD?

Pse ka rëndësi:

🔴 Në të gjithë botën 10 MILION njerëz jetojnë me Parkinson

M 50 MILION njerëz jetojnë me barrën personale, ose përmes një personi të dashur

🔴 Një në 15 njerëz të gjallë sot do të marrin Parkinson. Sëmundja gjendet kudo në botë. Pothuajse në çdo rajon shkalla e Parkinsonit po rritet

🔴 Gjatë 25 viteve të fundit, numri i njerëzve me Parkinson është dyfishuar dhe ekspertët parashikojnë që ai të dyfishohet përsëri deri në 2040

🔴 Ndikimi ekonomik i sëmundjes është katastrofik për shumë individë dhe familjet e tyre

Ne kemi qenë të qetë për një kohë të gjatë. Timeshtë koha për të vepruar.

Avengers PD nuk është një bamirësi dhe ata nuk po kërkojnë para. Ata nuk po përpiqen të zëvendësojnë punën e bërë nga bamirëse dhe profesionistë të shëndetit në të gjithë botën. Thjesht, ata po kërkojnë të sjellin zërat e tyre kolektivë së bashku për të kërkuar ndryshim në mënyrën se si shihet dhe kurohet sëmundja.

Fillimisht i frymëzuar nga libri, "Përfundimi i Sëmundjes së Parkinsonit, ”Avengers PD besojnë se më shumë mund dhe duhet të bëhet. 10 milion njerëzit e diagnostikuar në të gjithë botën, familjet dhe miqtë e tyre të cilët janë prekur nga kjo gjendje e pamëshirshme meritojnë më shumë.

Bashkimi me PD Avengers nuk kushton asgjë, por dhënia fund e sëmundjes do të ishte e pavlefshme për kaq shumë.

A do të bashkohesh me mua dhe të bëhesh një Avenger i PD? Kliko këtu për një regjistrim të lehtë, pa asnjë detyrim, për t'u bashkuar me një protestë për të çrrënjosur Parkinson. Faleminderit shumë që u bashkuat me mua në këtë kauzë të rëndësishme.
Andreas